Aflată mai mult în concedii medicale

Stela Acatrinei nu a muncit nici 4 luni într-un an de zile

> La doar două zile după ce a ocupat scaunul de consilier superior la DGFP, fostul vicepreședinte al CJ Suceava Stela Acatrinei s-a îmbolnăvit, luându-și concediu medical în perioada iunie-octombrie 2008 > În luna noiembrie a anului trecut, ea a solicitat să fie suspendată din funcția publică, pentru a candida la Parlamentul României din partea PRM > După alegeri, în luna decembrie 2008, Stela Acatrinei și-a luat iar concediu medical și a lipsit de la serviciu, până la mijlocul lunii martie 2009 > Angajatul DGFP a muncit în perioada martie – iulie a.c., acum fiind în concediu de odihnă

 

Stela Acatrinei

Petrică Ropotă

Dacă să fii copil este un lucru minunat, să fii bugetar este de-a dreptul nemaipomenit. Angajații din sectorul neproductiv au un sac de drepturi, pe care le cunosc în detaliu și de care fac uz atunci când este cazul. Un bugetar lucrează fix opt ore pe zi, beneficiază de circa trei luni de vacanță pe an (dacă adunăm numai zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale), și aceasta pe lângă cuvenitele concedii de odihnă și cele medicale.
Toate aceste aspecte le cunoaște și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Stela Acatrinei, actualmente consilier superior în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP). Dovadă că, din iunie anul trecut și până în iunie anul acesta, a reușit să lucreze circa patru luni de zile din cele douăsprezece, cât are un an calendaristic. Și nu oricum, ci pe bani frumoși.
Stela Acatrinei și-a început activitatea în cadrul DGFP Suceava anul trecut, mai exact pe 23 iunie, după ce a plecat din funcția de vicepreședinte al CJ Suceava. Surse din rândul finanțiștilor suceveni ne-au informat că angajata Acatrinei s-a îmbolnăvit subit, după ocuparea scaunului de la Finanțe, și a fost nevoită ca în perioada iunie – noiembrie 2008 să-și ia concediu medical. Un aspect este cert: bugetarul bolnav a avut bani pentru medicamente, având în vedere faptul că, în perioada amintită, a încasat de la stat, în medie, lunar, suma de 3500 de lei net.
După cinci luni de concediu medical, în noiembrie 2008, Stela Acatrinei a fost aptă să facă o energică și solicitantă campanie electorală. Din corectitudine, ea a solicitat conducerii DGFP suspendarea din funcție, pentru a putea candida la Parlamentul României din partea PRM.
Imediat după alegeri, Stela Acatrinei, care a pierdut cursa pentru Parlament, s-a întors la DGFP, a solicitat și totodată obținut, în baza unei certificat medical, concediu de refacere pentru perioada decembrie 2008 – martie 2009. Ea s-a întors la muncă în cea de-a doua jumătate a lunii martie a. c. și, după aproape patru luni de activitate, și-a luat concediu de odihnă.
Întrebat cât de eficient s-a dovedit a fi consilierul superior Stela Acatrinei, având în vedere și experiența acumulată în funcția de conducere a CJ, directorul coordonator al DGFP Suceava, Petrică Ropotă, ne-a declarat: “Din păcate nu vă pot răspunde deoarece, așa cum rezultă din pontaje, doamna Stela Acatrinei a fost mai mult bolnavă. În prezent ea este în concediu de odihnă”.

Stela Acatrinei: „Cred că sunt unică în județ, pentru că știu să respect legea în orice împrejurare și nu ca alții, care o încalcă sistematic și repetat”

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Stela Acatrinei, neagă că ar fi încercat să se eschiveze de la noul loc de muncă, “așa cum au făcut-o alții”. Ea ne-a explicat că suferă de hepatită cronică și că urmează tratamentul unui medic specialist, pentru a se vindeca. “Am o hepatită cronică și din această cauză am avut nevoie de 230 de zile de concediu medical. Urmez un tratament prescris de specialiști, dar nu doresc să fac publică denumirea medicamentelor pe care mi le administrez, pentru că starea mea de sănătate este confidențială”, ne-a declarat Stela Acatrinei, care ne-a arătat că, pentru a candida la Parlamentul României, anul trecut a solicitat să fie suspendată din funcția publică din cadrul DGFP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: