În ce privește depunerea de proiecte pe Axa 3.2.2.

Suceava e în top

> Președintele CJ, Gheorghe Flutur, crede că, în felul acesta, șansele dezvoltării județului cresc foarte mult

Județul Suceava a reușit să se claseze în topul județelor din România în ce privește depunerea de proiecte pentru obținerea de fonduri europene pe Axa 3.2.2, privind dezvoltarea rurală.
Șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, a anunțat că au fost depuse, până la finele săptămânii trecute, nu mai puțin de 68 de proiecte, Suceava fiind, astfel, de departe, unul dintre județele care înțeleg să atragă cât mai multe fonduri comunitare.

 

Gheorghe FLUTUR

Flutur s-a arătat satisfăcut de eforturile depuse de primarii din județ, indiferent de culoarea lor politică, și a declarat că, în felul acesta, 86 de localități din județ (pentru 18 dintre ele fiind deja începute proiecte) au șansa să devină localități cu anvergură europeană.
„Forte mulți primari au înțeles că este doar spre binele localității lor să depună aceste proiecte și să facă toate demersurile pentru ele”, a spus Flutur, explicând că, pe Axa 3.2.2, proiectele au câte două și chiar mai multe componente de derulare. Prima este cea privitoare la infrastructură (drumuri, apă, canalizare), cea de a doua este socială și are în vedere posibilitatea construirii de grădinițe, centre pentru copii sau alte centre pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, iar cea de a treia componentă vizează cultura, în sensul că proiectele pot avea în vedere și construirea de cămine culturale sau asigurarea funcționării ansamblurilor artistice populare.
„Consiliul Județean Suceava este pregătit în perioada următoare să asigure consultanță de specialitate, astfel încât după începerea lucrărilor din proiect să fie respectate toate procedurile, pentru a nu exista sincope în ce privește plata. Mulți primari sunt la primul proiect de acest fel și noi suntem dispuși să îi ajutăm”, a mai spus președintele CJ. Valoarea unui proiect este de minim 2 milioane de euro, iar un răspuns final în privința proiectelor ce au fost acceptate va veni după analiza documentelor de la dosar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: