Ioan Radu recunoaște:

„Suferim la capitolul tehnico-tactic”

Reveniți din cantonamentul de la Poiana Negri, unde au stat zece zile, fotbaliștii de la Cetatea Suceava au avut două zile libere, iar de azi vor relua antrenamentele pe Stadionul „Unirea”. „Am beneficiat de condiții foarte bune de cazare și masă pe perioada cantona-mentului, iar antrenamentele le-am făcut la Vatra Dornei. Din păcate, nu am scăpat de pro-blemele medicale, Adrian Dumitru și Constantin Colban fiind nevoiți să stea departe de teren mai mult timp. Dacă din punct de vedere fizic pot spune că jucătorii se prezintă bine, consider că mai este de lucrat la capitolul tehnico-tactic. Sunt mulți jucători proveniți de la juniori sau din Liga a IV-a, care nu au beneficiat de o pregătire corespunzătoare în acest sens”, a declarat Ioan Radu.
 

Ioan RADU

Trei amicale în această săptămână

În această săptămână, Cetatea Suceava va disputa trei meciuri de pregătire, după următorul program:
Miercuri, 22 iulie, ora 11: Cetatea Suceava – FCM Bacău (Stadion „Nada Florilor”, Fălticeni);
Joi, 23 iulie, ora 18: Cetatea Suceava – FC Panciu (Stadion „Nada Florilor”, Fălticeni);
Sâmbătă, 25 iulie, ora 11: FCM Bacău – Cetatea Suceava (Stadion „Municipal”, Bacău).

Remizele cu Aerostar și Panciu sunt irelevante

Ioan Radu crede că cele două rezultate de egalitate înregistrate de Cetatea, 1-1 cu Aerostar și 1-1 cu FC Panciu, nu sunt concludente. „S-a simțit o stare de oboseală în rândul jucătorilor. Până la urmă este o stare normală, după 10 zile de pregătire intensă. Cred că abia în jocurile următoare vom putea vorbi cu adevărat despre randamentul fotbaliștilor noștri”, a mai spus Radu.
Tehnicianul Cetății este conștient că clubul trece printr-o perioadă mai puțin fastă în ce privește resursele financiare și de aceea este decis să se descurce cu jucătorii de care dispune în acest moment.

Andronic e o variantă pentru defensivă

Cu toate acestea, în următoarele zile, la Cetatea ar putea reveni fundașul Dorian Andronic. Transferat în urmă cu doi ani la FC Vaslui, fostul internațional de juniori nu are șanse să prindă lotul echipei antrenate de Cristian Dulca și ar putea fi trimis să joace la echipa a doua a grupării finanțate de Adrian Porumboiu. O altă variantă pentru Andronic ar fi un împrumut la Cetatea, soluție care ar fi agreată de ambele părți. Pe de o parte Andronic și-ar putea relansa cariera, lucru care ar fi benefic atât Vasluiului, cât și Cetății, Ioan Radu recunoscând că echipa sa suferă în compartimentul defensiv.

În atac stăm bine…

Cât privește atacul, antrenorul formației din Areni crede că „numeric Cetatea să bine în avanposturi, unde beneficiem de jucători cu experiență la nivelul eșalonului secund, aici referindu-mă mai ales la Dicher, Homneac și Andrieș”.
Ioan Radu a impus în ultimele meciuri de verificare sistemul 4-4-2, cu doi fundași de bandă clasici, în această postură aflându-se Tomescu (pe partea stângă) și Duman (pe partea dreaptă). În lipsa acestora însă, tehnicianul nu are alternative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: