După ce zona centrală a fost inundată de trei ori în ultimele două săptămâni, e clar:

Cursurile de apă din Vatra Dornei trebuie să fie regularizate

> Primarul Ioan Moraru anunță că lucrează la un proiect integrat de regularizare, care ar urma să fie depus pentru finanțare pe POS Mediu

 

Toate cursurile de apă din municipiul Vatra Dornei vor trebui supuse unor lucrări de regularizare, în condițiile în care, potrivit primarului Ioan Moraru, în ultimele două săptămâni, zona centrală a municipiului a fost inundată de trei ori în urma ploilor abundente care au adus de pe versanți cantități mari de aluviuni, iar costurile pentru îndepărtarea acestora se ridică la 150.000 de lei. „Toate firele de apă ce vin din amonte și se varsă în Dorna, Bistrița și Neagra vor trebui captate și regularizate”, a spus edilul dornean.
Moraru a anunțat că în prezent lucrează la un proiect integrat de regularizare a aces-tor cursuri de apă, proiect care ar urma să fie depus pentru finanțare pe POS Mediu. „Dorim să facem și un șanț de gardă, de jur împrejurul orașului, pe dealuri, ca la iazurile de decantare, care să preia aluviunile și să ghideze scurgerea apelor”, a explicat primarul. El și-a exprimat speranța că proiectul ar putea fi depus în vederea aprobării finanțării până la sfârșitul acestui an, astfel încât lucrările să poată începe în 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: