Dacă se achită rate pentru următorii 30 de ani

Cu un salariu net de 400 de euro se poate cumpăra „Prima Casă”

> Bancherii spun că programul „Prima Casă” nu se adresează doar celor bogați > Concret: cu un venit lunar de 400 de euro o familie poate contracta un împrumut de 57.000 de euro

 

Bancherii suceveni nu au decât cuvinte de laudă la adresa programului guvernului denumit “Prima Casă”, care, susțin ei, le va oferi șansa sucevenilor să-și cumpere o locuință, chiar dacă au un venit lunar net de doar 400 de euro. Tot ei ne-au informat că programul nu se adresează doar celor bogați și că ar fi stârnit și pe plan local interesul tinerilor, care au solicitat deja informații cu privire la condițiile de creditare.
Chiar dacă “Banc Post” nu se află încă pe lista băncilor care au semnat acordul cu BNR pentru “Prima Casă”, ieri directorul filialei locale, dl Flavius Laurențiu Ulici ne-a spus că are toată încrederea că programul este extrem de avantajos pentru cei care nu au mai fost niciodată proprie-tarii unei locuințe.
Singura filială bancară care “s-a înhămat”, deocamdată, la nivel județean în acordarea de credite pentru “Prima Casă” este BRD Grup Societe Generale. Ieri, la București, conducerea acestei bănci a sem-nat primul contract de creditare imobiliară. Este vorba despre un apartament cu două camere, situat în Colentina. Creditul este de 54.500 de euro, iar rata pe care o va plăti familia contractoare este de 307 euro pe lună, timp de 30 de ani.

„Creditul este mult mai ieftin față de perioada de dinaintea crizei”

Potrivit spuselor dnei Monica Vornicu, directoarea BRD Suceava, un avantaj important al acestui program este că mai multe persoane vor fi eligibile, în condițiile reducerii dobânzilor și comisioanelor. Ea susține că nici măcar înainte de declanșarea crizei economice o familie nu ar fi putut să obțină un credit imobiliar de 57.000 de euro având un venit lunar net de doar 400 de euro. “Venitul minim necesar pentru obținerea unei credit în cadrul programului

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: