Opinii

Cine seamănă vânt, culege furtună…

(viceprimarul orașului Broșteni era incombatibil cu funcția pe care o deținea)
Ședință extraordinară a Consiliului Local Broșteni. La ordinea de zi, un punct „fierbinte”: schimbarea din funcție a viceprimarului Nicu Axinia. Când propunerea primarului Stelian Chirilă a fost supusă votului consilierilor, surpriză neașteptată, la care „împricinatul” nu se gândea. Din cei 14 consilieri prezenți la întrunire, toți au fost „pentru”, chiar și colegii domnului Axinia de la PSD.
 

Dacă privim cu ochiul minții activitatea în timp – politică și administrativă – a fostului viceprimar, putem spune că cei ce l-au demis au avut suficiente motive să facă acest lucru. Și iată de ce. La alegerile locale din 2004, Nicu Axinia a candidat la funcția de primar, în urma unui simulacru de sondaj de opinie, supravegheat de el, din umbră. Cât de real a fost acel sondaj numai dumnealui știe, pentru că, imediat, a trecut de la PNL la PSD, partid din partea căruia a și candidat, schimbând lista de consilieri și provocând nemulțumiri și plecări ale unor membri din PSD. Încă din primul tur al alegerilor de primar, domnul Axinia s-a comportat duplicitar, chiar dubios: la ora 18 se întâlnea cu colegii de campanie ai PSD, iar la ora 22, cu vechii tovarăși din PNL. În turul întâi a ieșit pe locul I, la o diferență mare de voturi de viitorul și actualul primar. Din cele două săptămâni de campanie din turul doi, Axinia a „luptat” doar una, gurile rele spunând că a avut o înțelegere cu contracandidatul său, fost coleg de PNL. Așa își explică unii că, după turul al doilea, Stelian Chirilă câștigă la o diferență mare. În calitate de consilier local în legislatura 2004 – 2008, Nicu Axinia se comportă din nou ambiguu și ilar. Înainte de ședințele de consiliu ne convoca pe noi, colegii din PSD, și ne spunea ce să votăm și ce nu, ca, apoi, dumnealui să lipsească de la ședință. La alegerile din 2008, s-a arătat dezamăgit pentru că organizația nu l-a mai desemnat să candideze la funcția de primar, ci numai pentru funcția de consilier, poziția a II-a. Din iulie anul trecut a fost ales viceprimar. Deși cunoștea bine prevederile legale, din inconștiență sau poate din sfidare, Axinia nu renunță la funcția de administrator al S.C. SENIN COM S.R.L. Broșteni, devenind, astfel, incompatibil cu fotoliul de viceprimar al orașului. Mai mult ca atât, societatea sa datora Primăriei, drept taxe și impozite, circa 1 miliard de lei vechi, pe care întârzia să le achite. Cu toate acestea, nici cu primarul și nici cu colegii din consiliu nu a avut o colaborare fructuoasă. Una se hotăra în ședințe și alta făcea dânsul. De pildă, s-a stabilit în Consiliul Local ca documentația pentru subvenția la hectar să se facă pentru fiecare trup de pășune și șef de stână, dar dumnealui a făcut-o global, la nivel de primărie. Acest lucru a generat o nemulțumire generală în rândul crescătorilor de animale, dar și a colegilor din consiliu și primărie. Văzându-i maniera de lucru și modul în care se comportă, colegii de partid au hotărât excluderea sa din PSD, hotărâre confirmată de Biroul județean al partidului, dovedindu-se, încă o dată, că, cine seamănă vânt, culege furtună. Jucând la… două capete, Nicu Axinia a pierdut, cum se spune, partida. Funcția de viceprimar al orașului a fost câștigată de domnul Nicolae Chiriac. (ION GAVRIL, Broșteni)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: