Înlocuirea magistralelor de termoficare începe după Zilele Sucevei

Lucrările ar urma să dureze circa 3 luni, perioadă în care sucevenii nu vor avea apă caldă
Consorțiul Energomontaj București, Aquaterm Botoșani, Florconstruct Suceava și Hidroterm Suceava va reabilita rețelele de termoficare ale municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că acest consorțiu este câștigătorul licitației de săptămâna trecută de la sediul primăriei.
 

Am fost informați că în competiție s-au înscris și alte trei asocieri de societăți care, în cele din urmă, au fost eliminate din cursă. „Urmează să discutăm foarte ferm și concret cu cele 4 firme câștigătoare, să ne încadrăm în termen, astfel încât, până la data de 15 septembrie, să finalizăm aceste lucrări de înlocuire a magistralelor”, subliniază edilul-șef. Modernizarea sistemului de transport al energiei termice va include magistralele nr. 1, 2 și 3. Acestea însumează 5,3 km de conductă, valoarea lucrărilor se ridică la mai mult de 5 milioane de euro, iar execuția se va întinde pe durata a circa 3 luni. Lucrări sunt anunțate pe circa 30 de străzi de pe traseele Piața Centrală – Primărie, Piața Centrală – cartierul George Enescu –cartierul Obcini și Complexul comercial „Bila” – cartierul Cuza Vodă – Punctul termic nr. 6. Banii sunt asigurați prin Proiectul „Suceava – Uitilități și mediu”, lucrările ar urma să înceapă la finele acestei luni, după Zilele Sucevei, când livrarea apei calde către populație va fi sistată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: