Fructele ucigașe…

Un conducător auto este trimis cu autovehiculul său de mare tonaj, cu un autotren, să aducă fructe dintr-o țară mediteraniană, pentru o societate comercială suceveană. Omul, disciplinat, fiind și la prima cursă de acest gen, execută comanda, mașina este încărcată cu marfă, după care i se spune să o introducă într-un spațiu special, unde, susține cel în cauză, ar fi avut loc un proces de… iradiere. Deși i s-a atras atenția că, timp de două ore, nu are voie să urce în cabină sau să se apropie de mașină, șoferul nostru, ins în plină putere, a neglijat acest îndemn și a pornit la drum înainte de ceasul stabilit. Imprudență ce putea să-l coste scump. I s-a făcut rău, a trebuit să i se acorde primul ajutor. Dar totul e bine când se termină cu bine.
 

Mircea Sfichi

Cel în cauză a ajuns cu marfa la destinație. Fructe aspectuoase, parcă atunci culese din copac, dar pline de otrăvuri pe care noi le consumăm într-un mod parcă inconștient. Sunt pline piețele și magazinele de asemenea produse ce conțin substanțe nocive, care pun într-un real pericol organismul uman. Și mă refer, aici, numai la fructe, pentru că de alte „delicatesuri” îmbibate cu E-uri, aceste bombe chimice care otrăvesc alimentele, ce să mai vorbim. Suntem ceea ce mâncăm, spune o vorbă. Un adevăr cutremurător, dacă ne gândim că 70 la sută dintre bolile românilor sunt provocate de alimente. Inclusiv de fructele aduse de peste mări și țări. Și ne mai mirăm de ce cancerul face, la noi, ravagii, de ce se moare pe capete, iar numărul deceselor este mai mare ca al nou-născuților? Iată o întrebare grea pentru cei care ne conduc țara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: