Pentru insalubritate în zona fostei exploatări miniere de la Ostra

Comisarii de mediu au amendat Min Bucovina

Comisarii județeni de mediu au controlat Uzina de preparare a minereului de la Tarnița, prilej cu care au constatat grave abateri de la legislația de mediu și au aplicat o sancțiune contravențională pe măsură societății comerciale Min Bucovina Vatra Dornei. Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Adriana Iordache, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că la UP Tarnița, în urma lucrărilor de dezmembrare a instalațiilor și recuperare a fierului vechi, domină o stare de insalubritate „care creează disconfort total”.
 

Totodată, la iazul de decantare a sterilului Poarta Veche, Primăria comunei Ostra a depozitat deșeuri menajere și reciclabile, lucru interzis prin lege. „Prin acte de control încheiate la verificări anterioare, s-a stabilit, pentru Min Bucovina, proprietarul iazului, să instaleze o barieră care să nu mai permită accesul în zona acestuia din urmă. Lucru care nu s-a întâmplat, Min Bucovina înaintând adrese Primăriei Ostra să nu mai facă depozitări în respectivul peri-metru, însă aceasta nu s-a conformat”, precizează dna Iordache, adăugând că, în această situație, pe numele Min Bucovina Vatra Dornei a fost întocmit un proces-verbal de contravenție și s-a aplicat o amendă de 20.000 de lei. Comisarul-șef Iordache arată că săptămâna aceasta va fi efectuată o verificare și la administrația locală de la Ostra, aceasta primind, cu ceva timp în urmă, un avertisment. De asemenea, de precizat este faptul că la iazul de decantare a sterilului „Tărnicioara”, de pe lângă cariera Ostra, au fost demarate lucrări de închidere și ecologizare a perimetrelor miniere, acestea fiind executate de Cominco Frasin și desfășurându-se în baza acordului de mediu eliberat de Agenția pentru Protecția Mediului și avizului Sistemului de Gospodărire a Apelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: