La Suceava

Termopanele beneficiarilor programului de reabilitare termică ar putea fi date jos!

Pentru un apartament deja izolat, proprietarul în cauză nu va primi nicio compensație financiară > Dimpotrivă, el va contribui cu o cotă parte și la costurile pentru acoperirea celorlalte lucrări din condominiu
Sucevenii intrați în programul de reabilitare care, anterior, și-au montat tâmplărie din PVC și geamuri termopan pe propria socoteală ar putea să fi cheltuit banii degeaba.
 

Cel puțin așa susține primarul Ion Lungu care precizează că programul local multianual privind creșterea performanței energetice a locuințelor din municipiul Suceava prevede înlocuirea tâmplăriei și dotarea apartamentelor cu una nouă, de același tip și conformație pentru toate unitățile de locuit din condominiu. „Specialiștii se vor pronunța. Probabil nu se poate ca o fereastră să fie de un fel, iar alta de unul diferit. Deci este vorba despre un model standard, pentru că, în final, trebuie eliberat un certificat de eficiență energetică, pentru care sunt necesare anumite condiții și fără de care apartamentul nu poate fi vândut”, a menționat edilul-șef. Primarul spune că oamenii sunt tentați să-și izoleze pe cont propriu apartamentele, însă lucrările nu au calitatea celor stabilite prin lege. De asemenea, de menționat este faptul că, pentru un apartament deja izolat, aflat într-un bloc acceptat în program, proprietarul în cauză nu va primi nicio compensație financiară, ba dimpotrivă, va contribui cu o cotă parte la costurile execuției din condominiu. „Caietele de sarcini sunt foarte riguroase. Una este să schimbi doar culoarea blocului, iar alta este să intri în programul Guvernului, cu fundamentări făcute de specialiști și care presupune scăderea consumului de energie termică cu până la 50%”, a reliefat primarul. La Primăria Suceava au fost înregistrate, până acum, solicitări pentru anveloparea termică a 181 de blocuri cu 5910 apartamente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: