La Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc

Sindicatul anunță probleme la plata salariilor dascălilor

Liderul Sindicatului Liber și Independent Bucovina Rădăuți, Gheorghe Șorodoc, a declarat ieri că, în unele școli din zona Rădăuți, salariile dascălilor pe luna mai nu vor putea fi plătite “în cuantumul dorit”, ci fără sporuri și ore suplimentare, din cauză că o parte din sumele alocate pentru cheltuielile de personal au fost retrase prin Ordonanța 34 din 2009. De asemenea, dl Șorodoc spune că sunt în pericol și salariile din perioada concediilor, care nu vor putea fi plătite decât din semestrul II, adică după 1 iulie.
 

“Fac un apel către Direcția Finanțelor Publice Suceava și Trezorerie, în sensul de a lua măsurile care se impun ca fondul necesar cheltuielilor de personal să fie alocat la timp, iar salariile pe concediu și punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești să se facă conform legii”. Dl Șorodoc a ținut să precizeze că dascălii au nevoie de banii de concediu mai ales pentru că au împrumuturi la bancă și copii la facultate, fiind și cazuri de familii în care ambii soți lucrează în învățământ. Dl Șorodoc mai spune că a informat despre această situație conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, la care sindicatul sucevean este afiliat. “Din punctul nostru de vedere, nu dorim să ajungem la o situație conflictuală. Consider că lucrurile se pot rezolva cu puțină bunăvoință”, a conchis liderul Sindicatului Bucovina, sindicat la care sunt afiliate 60 de grupe de sindicat din zona Rădăuți și care numără 2605 membri. Probleme bănești are și Sindicatul Liber din Învățământ Câmpulung Moldovenesc, afiliat tot la FSLI, fiindcă nu s-au plătit diferențele pentru salariile din 2007 și 2008, fiind în pericol și plata banilor pe concediu, pe lunile iunie, iulie și august. Liderul acestuia, Radu Colbotiuc, spune că, deși există o decizie judecătorească irevocabilă pentru plata diferențelor din 2007, fiind vorba de 14-15 miliarde de lei vechi, acești bani nu s-au primit nici până acum și, probabil, aceeași problemă va fi și la diferențele din 2008, care înseamnă 13 miliarde lei vechi. “Am făcut nenumărate demersuri la Prefectură, IȘJ, Direcția Finanțelor Publice și am spus că se va rezolva problema pe cale amiabilă, fără să apelăm la executoriu judecătoresc. Probabil că vom apela și la acesta, cred că e singura modalitate să obținem banii, iar primăria, care e ordonatorul principal de credite, va trebui să plătească și executorul”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: