În farmaciile din Suceava

Pastilele de slăbit Super Slim nu se vor vinde fără rețetă

Capsulele pentru slăbit Super Slim nu vor fi vândute în farmacii fără rețetă de la medicul specialist, a precizat ieri purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, bio-ing. Adrian Popescu. El a declarat că aceste pastile conțin sibutramină, un derivat al anfetaminei, care creează dependență, substanță care se eliberează numai în regim special.
 

“Farmaciile nu le pot vinde, e necesară prezentarea la medicul specialist, care va recomanda o schemă de tratament. Persoanele care au achiziționat aceste capsule trebuie să se prezinte la medic, fiindcă se dorește ca acest medicament să nu fie cumpărat fără rețetă”, a declarat purtătorul de cuvânt. Adrian Popescu a mai spus că există pe piață 3 loturi din aceste produse de proveniență chinezească, aduse de două firme din județul Timiș. Potrivit lui, începând de ieri, reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat au început controalele la farmaciile din județ pentru a depista loturile cu acest produs, pentru a afla cât s-a vândut și stocurile existente. Super Slim, un supliment alimentar pentru slăbit, a început să fie retras de la comercializare în unele orașe din țară, cum ar fi Iași, după ce s-a constatat că are un derivat de amfetamină într-o concentrație care interzice comercializarea la liber. Considerate droguri, amfetaminele măresc viteza de reacție a corpului și fac ca inima să lucreze mai repede.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: