Diplomă de excelență pentru urologia suceveană

Cu prilejul Congresului Național de Urologie, desfășurat recent la București, sub egida Societății Naționale de Urologie, Academia de Științe Medicale a acordat Diploma de excelență dr. Nicolae Dobromir, șeful Secției Urologie de la Spitalul Județean Suceava. Dr. Dobromir a declarat ieri că diploma reprezintă o recunoaștere a activității întregului colectiv din secție: “Consider că este o realizare a colectivului pe care îl conduc, din care fac parte 3 medici, mai multe asistente și personalul auxiliar care ne-au ajutat în toată activitatea desfășurată până acum și în obținerea performanțelor pentru care am fost apreciați. Îi remarc pe dr. Janin Năsăudeanu, medic primar urolog, și pe dr. Nicolae Stoican, medic specialist urolog, de asemenea întregul colectiv de asistente, condus de asistenta șefă Iulia Csuckat. E o diplomă care nu se primește în fiecare zi”.
 

Congresul de anul acesta a fost dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea Societății Române de Urologie. Din comitetul director al societății face parte și dr. Dobromir, care a primit și o medalie omagială. La congres au participat nume importante ale urologiei din Italia, specialiști din Spania, Germania, Marea Britanie și Franța. Medicii urologi suceveni au fost prezenți la manifestare și cu două lucrări considerate importante, “Urgența chirurgicală urologică versus Plavix” și “Traumatismele renale în secția de Urologie Suceava, în intervalul 1999-2008”, lucrări pe care și-au pus semnătura toți cei trei medici urologi ai spitalului sucevean. La congres, spune dr. Dobromir, a fost lansată „Istoria urologiei românești”, lucrare “în care este amintită și Suceava”. Despre secția pe care o conduce, despre dotări și performanțele acesteia, dr. Dobromir a precizat că, în afară de masa de spart pietre la rinichi (litotriție extracorporeală) și aparatura pentru NLP – Nefrolitotriția percutanată, există aparatura modernă necesară. “Secția noastră e dotată cu aparatură modernă, capabilă să rezolve prin endoscopie întreaga patologie a aparatului urinar inferior și, prin ureteroscopie (patologia uretrei), pietre, calculi urinari, stenoze, valve și chirurgie urologică deschisă, care se adresează atât aparatului urinar superior – pietre, malformații, traumatisme – dar și celui inferior”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: