De Ziua internațională a cărții pentru copii și tineret

“Pași spre bibliotecă”, la Iacobeni

Sfârșitul lunii martie 2009 a coincis cu un eveniment cultural deosebit în viața culturală a comunei Iacobeni. Această activitate a fost prilejuită de ,,Ziua mondială a cărții pentru copii și tineret”, sărbătorită pe plan internațional la data de 2 aprilie, în semn de omagiu adus celebrului scriitor Hans Christian Andersen, a cărei operă a fascinat universul literaturii pentru copii.
 

Acțiunea a fost organizată la inițiativa Bibliotecii comunale, în colaborare cu școala generală din localitate, și a fost găzduită de Primăria Iacobeni, unde a fost amenajată o expoziție de carte intitulată “Carte și culoare” și unde au fost expuse cele mai reprezentative și frumoase cărți pentru copii. Scopul acestei acțiuni a fost atragerea spre bibliotecă, spre lectură a copiilor, acum când suntem inundați de internet și mass-media. În cadrul acestei manifestări au avut loc comunicări, discursuri pe această temă, prezentate de Angelica Fădor – primar al comunei Iacobeni, Elena Cecilia Ungurean – bibliotecar și Bogdan Murgoci – metodist la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”. Un alt subiect abordat a fost lectura pentru copii, unde, sub genericul “Lectura – o fereastra deschisă spre lume”, a avut loc o adevărată pledoarie pentru lectură, prezentată cu mult farmec și pe înțelesul copiilor de prof. Caliopia Pintilie. Tot aici a fost inițiat și concursul de creație literară „Cititori și creatori” în cadrul căruia elevii Școlii Generale Iacobeni au prezentat creații proprii, iar cele mai bune lucrări au fost premiate. Premiile au constat în diplome și cărți pentru copii și au fost oferite de Primăria Iacobeni, gazda și principalul organizator al acestui eveniment. Au fost prezenți aici copii ai școlii generale care, sub îndrumarea prof. Maria Harceag, Angela Aanei și Maria Căprioara, au prezentat scenete, portrete literare ale scriitorilor Hans Christian Andersen și Ion Creangă, poezii, proverbe și ghicitori. Programul a fost încheiat cu un spectacol prezentat de elevii Grupului Școlar Iacobeni. Considerăm că manifestarea culturală de la Iacobeni și-a atins obiectivul propus, reușind să adune la un loc bibliotecari din zona noastră, elevi și profesori, într-o atmosferă caldă, în care cartea a fost la loc de cinste, iar lumea poveștilor a devenit pentru câteva clipe realitate. ELENA-CECILIA UNGUREAN, Bibliotecar

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: