Președintele Băsescu „nu își uită cetățenii la greu”

Democrat-liberalii suceveni i-au criticat pe liberali, reproșându-le modul “josnic” în care aceștia au reacționat după ultima vizită efectuată de președintele Traian Băsescu în județ, în zonele afectate de inundațiile de la finele lunii iulie. Apostrofarea survine în urma declarațiilor făcute de liberali, cum că vizita lui Băsescu a fost una electorală, având ca scop nu sprijinirea sinistraților, ci sprijinirea PD-L și a liderului județean Gheorghe Flutur, și că, în desele sale vizite la Suceava, șeful statului nu a adus niciun leu sinistraților.
 

În opinia secretarului general adjunct al Organizației Județene a PD-L Suceava, Ioan Bălan, președintele Băsescu a făcut ceea ce trebuie să facă un șef de stat responsabil, adică să fie alături de oameni și să impulsioneze autoritățile să-și facă datoria, reacțiile adversarilor politici de la PNL fiind considerate deplasate. “Faptul că președintele a venit de mai multe ori în zonele calamitate din județ arată că nu își uită cetățenii la greu, că îi pasă de oameni și de necazurile lor și că se preocupă ca problemele să fie rezolvate. Chiar oamenii i-au cerut de fiecare dată să revină și să-i ajute să depășească momentele grele prin care trec după inundații. S-a văzut cât de greu se mișcă guvernul în acțiunea de reconstrucție a zonelor calamitate. Abia acum s-au adus materiale de construcție în depozite, însă bani pentru transportul lor la familiile care au nevoie de ele pentru refacerea caselor nu a alocat. Noroc de Consiliul Județean care a găsit fonduri pe care le-a direcționat în zonele afectate”, a declarat Ioan Bălan. Acesta le-a explicat liberalilor că șeful statului nu are în birou un seif cu bani din care să împartă sinistraților, banii aflându-se chiar la guvernul liberal care “greu se desparte de ei”. Potrivit lui Bălan, guvernanții sunt cei care își fac de fapt campanie electorală și imagine pe spinarea sinistraților, prin modul în care gestionează acțiunea de recon-strucție a zonelor afectate de inundații. „Într-o Românie a secolului XXI mi se pare aberant și jenant să-ți faci campanie pe niște lucruri pe care guvernul este obligat să le facă. Văd acum mare tam-tam cu niște microbuze școlare care au fost aduse în Suceava. E normal să le aducă, pentru că trebuie să respecte niște cerințe ale Uniunii Europene vizavi de condițiile care trebuie oferite elevilor”, a spus Bălan. Pe de altă parte, secretarul general adjunct al PD-L Suceava a subliniat că neînțelegerile între Prefectură și Consiliul Județean ar trebui să dispară și că efortul ar trebui să fie unul comun, întrucât interesele celor două instituții converg. Totodată, Bălan a mai transmis liberalilor suceveni „să-și vadă de organizația lor minusculă care se află în disoluție” și să aibă grijă ca guvernul liberal să facă ceva treabă, măcar acum, pe final de mandat, pentru a lăsa o impresie bună la popor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: