Fostele exploatări miniere încă mai constituie amenințări pentru mediu

Firma Cartel Bau Cluj Napoca a fost amendată cu 30.000 de lei pentru nedeținerea autorizației de mediu la epurarea apelor de mină
Comisarii de mediu suceveni au amendat societatea Cartel Bau Cluj Napoca, care administrează stația de epurare a apelor de mină cu încărcări naturale de la fosta mină Mestecăniș.
 

„Apele au un caracter puternic acid, epurarea constând, în principal, în tratarea cu soluții bazice pentru corectarea PH, dar și în reducerea prin precipitare-decantare a ionilor de metale grele, respectiv de cupru, zinc și plumb”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, care a menționat că sancțiunea contravențională de 30.000 de lei a fost aplicată pentru nedeținerea autorizației de mediu. Potrivit comisarului-șef, firma a solicitat în mod repetat eliberarea documentului, însă acest lucru nu a fost posibil din cauză că operatorul nu a reușit să prezinte soluții de tratarea și eliminarea finală a nămolului rezultat după operația de epurare mecanică și chimică. Dl Harasim arată că, până la urmă, societatea clujeană a găsit o firmă care să se ocupe de neutralizarea amestecului bogat în metale grele, însă, deoarece costul lucrărilor era foarte mare, cu aceasta nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu a mai precizat că amenda vine pe fondul unui șir de verificări la exploatările miniere la care trebuie să se facă investiții în reabilitare ecologică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: