La Muzeul de Istorie din Suceava

Salonul de primăvară-vară al artiștilor plastici amatori

Salonul de primăvară-vară al artiștilor plastici amatori din județul Suceava, deschis ieri la Muzeul de Istorie, reunește anul acesta 33 de nume care și-au pus semnătura pe 81 de lucrări de pictură și artă decorativă.
 

Este vorba de artiști amatori din zonele Suceava, Vatra Dornei, Humor, Rădăuți și Fălticeni, care fac parte din cenacluri pre-cum “Dimitrie Loghin” Suceava, “Ion Irimescu” Fălticeni, Asociația oamenilor de arte și litere din Vatra Dornei, Tonitza Art Grup de la Universitatea Suceava, CUB Suceava, Școala de Arte “Ion Irimescu” Suceava sau lucrează individual. Ei au adus în expoziție 47 de picturi, 12 lucrări de grafică, icoane pe sticlă, artă decorativă pe lemn, ceramică, sticlă. La acestea se adaugă împletitu-rile, de asemenea decorative, aparținând unor copii de la Centrul de Servicii Comunitare din Gura Humorului, coordonați de psih. Gabriela Antonovici. Potrivit artistului Mihai Pînzaru-PIM, regăsim în salon nume mai vechi și cunoscute de artiști amatori, unii dintre ei abordând și alte genuri decât cele în care lucrează de obicei, ceea ce “demonstrează polivalența”, dar și unele mai noi. Sunt și nume absente la această ediție, spune PIM, dar, în general, se poate aprecia că “mișcarea de amatori merge mai departe”. Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 iunie, după care va fi prezentată la Vatra Dornei, Rădăuți, Siret, Fălticeni. Ieri a fost lansat și catalogul anual 2007 al artiștilor plastici amatori din județul Suceava, editat de CJ Suceava, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, Complexul Muzeal Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: