Al II-lea tur al alegerilor

Efective sporite de polițiști și jandarmi la Slatina, Pătrăuți și Rădăuți

Prefectul de Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că în localitățile Slatina, Pătrăuți și Rădăuți vor fi suplimentate efectivele de poliție și de jandarmi la orga-nizarea celui de-al doilea tur de scrutin, pentru asigurarea ordinii în timpul procesului de votare.
 

Prefectul a precizat că în comuna Slatina, unde au fost înregistrate la primul tur de scrutin mai multe incidente, jandarmii vor amplasa gar-duri de protecție pentru a se putea face culoare până la secțiile de votare. „Urmărim să se intre în secțiile de votare în ordine, civilizat”, a afirmat prefectul. El a informat că a decis ca întreaga activitate a forțelor de ordine în comuna Slatina să fie preluată de Jandarmerie și că analizează dacă și activitatea de ordine din Pătrăuți și Rădăuți va fi transferată tot Jandarmeriei. „Este doar o zi de vot și nu tre-buie să ne răscolească patimile. Este aberant să transformăm o zi de vot într-o zi în care spiritele se agită mai mult decât necesar”, a declarat Băișanu. Prefectul a arătat că datoria autorităților este să asigure dreptul fiecărui cetățean să-și exprime „corect și legal” dreptul de vot. Amintim că, în primul tur de scrutin al alegerilor locale, în comuna Slatina au fost semnalate incidente, printre care neprimirea unor re-prezentanți ai partidelor sau observatori în secțiile de votare sau intrarea în cabina de vot a mai multor persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: