Ieri, la Spitalul Vatra Dornei

Au fost internate încă două cazuri suspecte

Conform ultimelor date oferite de ASP Suceava în urma investigațiilor efectuate în focarul de trichineloză apărut în comuna Dorna Candreni și în municipiul Vatra Dornei, numărul bolnavilor se ridică la 21, două cazuri de trichineloză fiind confirmate de laborator.
 

Ultimii doi bolnavi, mamă și fiu, au fost internați ieri, la Secția Boli Infecțioase din Vatra Dornei, prezentând febră, dureri musculare și stare generală alterată. “Au fost recoltate probe de ser de la toți pacienții internați până în prezent”, a precizat direc-toarea ASP Suceava, dr. Odette Nicolae. Domnia sa a infor-mat ieri că alimentul încrimi-nat este cârnatul crud afumat de mistreț, despre care vână-torul care l-a preparat a decla-rat că avea în compoziție car-nea de mistreț repartizată oficial prin filiala de vânătoare din Vatra Dornei, lui și altor 3 vânători. “La carnea de mis-treț s-a mai adăugat slănina cu costiță de porc cumpărată de la Kauffland Bistrița, probabi-litatea acesteia de a fi încrimi-nată în producerea îmbolnăvi-rilor fiind aproape nulă, atâta timp cât nu au fost semnalate cazuri de trichineloză decât în teritoriul Vatra Dornei. Poliția Vatra Dornei a confirmat fap-tul că s-au recoltat probe de aliment de la un pacient și de la unul din cei 4 vânători, care au fost trimise pentru investi-gații de laborator la DSV Su-ceava, urmând a primi rezulta-tele în cursul zilei de azi (n.r. – ieri)”, a declarat dr. Nicolae. Potrivit directoarei ASP Suceava, primul caz suspect de trichineloză a avut debutul pe 5 mai, pe 18 mai fiind internată o pacientă la Secția Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Suceava. Pe 19 mai au fost internate alte 4 cazuri, în Secția Boli Infecțioase de la Spitalul Câmpulung, cele mai multe, 16, fiind internate la Spitalul din Vatra Dornei, în zilele de 12 și 20 mai. Este vorba despre pacienți adulți cu vârste între 20 și 84 de ani și despre doi copii, unul de 2 ani și un adolescent, unul singur prezentând o formă gravă a bolii, ceilalți forme ușoare. Doi dintre pacienții de la Vatra Dornei au fost transferați la Clinica de Boli Infec-țioase din Iași, unul în stare gravă, cu miocardită, pneu-monie trichinelozică și hepa-tită reacțională, aceste două cazuri fiind, de altfel, confirmate de laborator.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: