Burdujenenii au (din nou) propria primărie

Astăzi, edilul-șef Ion Lungu va inaugura sediul microprimăriei din cartierul Burdujeni. Acesta a fost amenajat pe structura fostului cinematograf de cartier și are două niveluri. Parterul va găzdui cantina de ajutor social care, până acum, a funcționat în sediul secției de poliție, imobilul oferind un spațiu și pentru Asociația „Gospodarul” a locuitorilor din Burdujeni-sat.
 

Tot în imobilul proaspăt renovat își vor desfășura activitatea un cabinet medical, precum și compartimente de urbanism, relații cu asociațiile de proprietari, fond funciar, spațiu locativ, impozite și taxe locale, poliție comunitară și de apărare civilă. Toate acestea și personalul aferent sunt la dispoziția burdujenenilor începând de luni. Lucrările, care au durat 5 luni, în loc de un an, au costat bugetul local 800 de mii de lei, adică în jur de 50% din suma aprobată de consilierii locali. Câștigătorul licitației pentru reabilitarea clădirii fostului cinematograf Burdujeni a fost firma Comprin Dărmănești. Primăria a cumpărat imobilul cu 350 de mii de lei de la un fost propri-etar care și-a redobândit dreptul potrivit legislației, acesta cerând, inițial, nu mai puțin de 700 de mii de lei. În urmă cu câțiva ani, burdujenenii au mai beneficiat, vremelnic, de o microprimărie. Spre deosebire de cea inaugurată astăzi, aceea era instalată într-un spațiu închiriat de municipalitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: