Cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării

ASP organizează instruiri cu medicii de familie din 8 localități

Cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării (21-27 aprilie), ASP Suceava va instrui, marțea viitoare, la sediu, medicii de familie din Voitinel, Dolhasca, Dolhești, Mitocu Dragomirnei, Valea Moldovei, Drăgoiești, Vama, Vatra Dornei. Totodată, va distribui materiale informative și chestionare părinților și cadrelor medico-sanitare, precum și medicilor de familie.
 

Pe 23 aprilie, vor fi instruiți și mediatorii sani-tari, se vor distribui de asemenea materiale informative, în rândul acestora, urmând ca pe 24 aprilie astfel de materiale să fie distribuite populației, iar părinților din comunitățile de romi să li se solicite să completeze chestionare. Aceste acțiuni vor continua între 5 și 8 mai, în rândul părinților și al personalului medical. Cu acest prilej va fi prezentat noul calendar național de vaccinare, care va intra în vigoare începând 1 octombrie 2008. “Previne. Protejează. Imunizează” este sloganul Săptămânii Europene a Vaccinării, campanie care va fi derulată în 33 țări membre ale Organizației Mondiale a Sănătății, inclusiv România, cu scopul de sublinia importanța vaccinării și de a contribui la creșterea acope-ririi vaccinale. “Săptămâna Europeană a Vaccinării promovează mesajul cheie potrivit căruia imunizarea fiecărui copil este vitală pentru a preveni boli și a le proteja viața”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: