Trei țepari de… ocazie au fost deferiți Parchetului

> Ei riscă ani buni de pușcărie, în cazul în care vor fi găsiți vinovați de instanță
Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF), din cadrul IPJ Suceava, a trimis zilele acestea pe masa procurorilor suceveni 3 dosare privind niște personaje care, sub o formă sau alta, au avut, în ultimii ani, drept ocupație subsidiară celei obișnuite, trasul țepei. Cui? Statului sau unor persoane juridice de drept privat. Începerea urmăririi penale a fost confirmată de către magistrații-procurori.
 

Gheorghe P., de 53 de ani, din Dărmănești, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În sarcina învinuitului s-a reținut că, în perioada 2002-2004, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Suceava, nu ar fi înregistrat în evidențele conta-bile veniturile realizate, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, în valoare totală de 23.650 de lei, din care 494 lei impozit pe venitul micro-întreprinderilor și impozit pe profit (aferent anului 2004), iar 18.686 lei – TVA. Carmen A., de 33 ani, din Suceava, este urmărită penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale. În sarcina învinuitei s-a reținut că, în luna decembrie 2005, ar fi contractat de la o unitate C.E.C. un credit în sumă de 8000 de lei, pe o durată de 5 ani, folosind o adeverință de salariu falsă și o copie cu mențiuni false după carnetul său de muncă, iar ulterior nu a rambursat decât 14 rate, în sumă totală de 2720,29 de lei, creând unității bancare un prejudiciu în sumă de 7256,67 de lei. Totodată, s-a stabilit că susnumita a completat în fals adeverința de salariu pe care a depus-o la C.E.C. și a înscris mențiunea „conform cu originalul” pe copia cu mențiuni false a carnetului său de muncă. Gheorghe M., de 43 ani, din Gura Humorului, va compărea în fața instanței pentru săvârșirea infracțiunii de emitere a unei file cec fără să existe la tras disponibilul necesar acoperirii acestuia. S-a reținut că, în intervalul 03-23.11.2006, în calitate de împuternicit al unei societăți comerciale din Suceava, ar fi achiziționat mărfuri de la două firme din Rădăuți, respectiv Suceava, iar pentru plată a emis 4 file cec în sumă totală de 58889,83 lei, fără a avea suficient disponibil, nici la momentul emiterii și nici ulterior, la prezentarea acestora pentru decontare. Cei trei țepari de… ocazie riscă ani buni de pușcărie, în cazul în care instanțele îi vor găsi vinovați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: