Din cauza prețului ridicat al gazelor naturale

Sticlarii suceveni dau faliment

Fostul fanion al industriei sucevene de profil concediază aproape o treime din numărul angajaților
Societatea Stimas Suceava concediază 211 din totalul de 340 de salariați. Anunțul a fost făcut, într-o conferință de presă, de către șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Mihai Airinei, care a precizat ieri că, potrivit unei notificări a firmei, această măsură vine pe fondul greutăților financiare cu care se confruntă acest fost fanion al industriei de profil sucevene.
 

Astfel, în ultimii doi ani, unitatea a înregistrat pierderi de nu mai puțin de 1,5 milioane lei (15 miliarde lei vechi), stocurile de produse aflate în depozite fiind, de asemenea, considerabile. Mihai Airinei a mai precizat că societatea are mari datorii către bugetul statului și furnizorii de materiale și servicii, situația în care se află având drept cauză și creșterea repetată a tarifelor la gaze naturale și energie. „Unitatea este una mare consumatoare de gaz metan, precum și de alte surse de energie, în condițiile solicitărilor privind creșterea salariilor, nemaiputând face față cheltuielilor, în raport cu veniturile”, a explicat inspectorul-șef, menționând că de o soartă similară au parte toate societățile din sticlărie, cunoscute ca mari energofage. În urmă cu mai puțin de doi ani, 98 la sută din produsele din sticlă erau destinate exportului, însă industria suceveană de profil a cunoscut un vizibil regres. Astfel, din peste 1500 de muncitori care lucrau în branșă în 1990, acum au mai rămas doar 129. Una dintre cauze o reprezintă, potrivit foștilor lucrători și factorilor de răspundere, și invazia chinezăriilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: