În 2007

Douăzeci de persoane au fost cercetate pentru trafic sau consum ilegal de droguri

Anul trecut, cu ocazia acțiunilor și controalelor efectuate de lucrătorii Brigăzii de combatere a criminalități organizate, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, s-au confiscat 7,13 grame de hașiș, 10.430 comprimate și 174 de fiole cu substanțe halucinogene.
 

Situația este prezentată într-un raport al Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Suceava, făcută publică ieri, în cadrul întrunirii Colegiului prefectural. Raportul relevă că, în anul la care facem referire, au fost constatate 27 de infracțiuni la Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilegal de droguri. Astfel, în cazul a două persoane a fost luată măsura cercetării în stare de arest, alte 18 fiind cercetate în libertate. Din totalul cercetaților amintiți, unul era minor, altul avea vârsta de până la 20 de ani, 17 de peste 30 de ani, iar alții 11 erau cu vârsta cuprinsă între 21 și 29 de ani. În competența Centrului de prevenire menționat intră și consumul de alcool, în conformitate cu statistica prezen-tată, în 2007, la Spitalul Județean „Sfântul „Ioan cel Nou”, fiind internați 114 bărbați și 17 femei. Aceștia prezentau tulburări psihice și de comportament cauzate de ingurgitarea alcoolului, adică intoxicație acută sau sindrom de dependență, cu sau fără delir. Totodată, au fost înregistrate 13 infracțiuni comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice: un ultraj, 3 tâlhării, 3 violuri, o tentativă de omor și 5 omoruri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: