Număr dublu de beneficiari de lapte și corn

În 2008, numărul beneficiarilor de produse de produse și panificație și lactate acordate gratuit s-ar putea dubla. Cel puțin aceasta este opinia dnei Stela Acatrinei, vicepreședinte al Consiliului Județean, care a precizat, într-o conferință de presă, că în bugetul de stat pe 2008 a fost prinsă suma necesară în acest sens.
 

„Legea bugetară anuală prevede ca, în 2008, de respectivul program să beneficieze și elevii din învățământul de stat din clasele de V-VIII”, a precizat dna Acatrinei. Astfel, în județul Suceava, numărul copiilor care vor face obiectul Programului guvernamental „Laptele și cornul” ar putea fi de două ori mai mare decât în prezent. În prezent, programul se adresează unui număr de 58.375 de elevi și preșcolari, fondurile alocate pentru anul școlar 2007-2008 fiind de 10 milioane lei. Pe de altă parte, vicepreședintele Consiliului Județean consideră că suma reprezentând contravaloarea lunară a produselor din Programul „Laptele și cornul” ar putea fi dată efectiv în mână copiilor, odată cu alocația de stat. Aceasta întrucât beneficiarii în cauză s-au săturat să consume zilnic același „meniu”, din banii respectivi preșcolarii și elevii urmând a-și cumpăra ce le poftește inima.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: