Suceava

Primăria cere Consiliului Județean să deblocheze finanțarea din Proiectul „Utilități și mediu”

Conducerea municipalității sucevene cere Consiliului Județean să prezinte lămuriri scrise în legătură cu posibilitatea accederii fondurilor din Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Primul Ion Lungu a declarat că se va adresa în scris președintelui Gavril Mîrza, deoarece, de la anul, municipiul trebuie să intre în ample lucrări de reabilitare a sistemului de termoficare. „Trebuie clarificată această situație. De aceea, mă voi adresa Consiliului Județean, să vedem dacă sumele din Proiect sunt disponibile și pentru municipiul Suceava”, a precizat dl Lungu.
 

Domnia sa a menționat că, în caz contrar, având în ve-dere urgența lucrărilor, vor fi folosiți bani din emisiunea de obligațiuni pe care municipa-litatea intenționează să o lanseze. Aceasta are valoarea de 50 de milioane de lei, astăzi comisia de specialitate întâlnindu-se pentru a analiza raportul final al firmei de consultanță și a aproba câștigătorul licitației organizate în acest sens. În cadrul mega-proiectului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, în capitala de județ sunt prevăzute înlocuirea magistralelor de transport a agentului termic și modernizarea punctelor termice. Pentru aceasta, din creditul contractat de executivul județean de la Deutsche Bank London, mu-nicipalității sucevene i s-a alocat de 10,3 mi-lioane de euro

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: