În piața din Vicovu de Sus

Carne vândută direct în praf, din căruțe, portbagaje sau de pe tarabe improvizate

Inspectorii sanitar-veterinari au dat câte o amendă de 1000 de lei la trei vânzători și primarului Gheorghe Schipor, iar Hala de carne a orașului a fost închisă
Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au închis hala de carne din orașul Vicovu de Sus, pe motiv de funcționare fără autorizare sanitar-veterinară. Măsura a fost luată la finele săptămânii trecute, după ce lucrătorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu jandarmii, au făcut un control inopinat pe raza comunei.
 

Potrivit directorului executiv al DSVSA, Petrea Dulgheru, primarul Gheorghe Shipor a fost amendat cu 1000 de lei, edilul-șef al localității făcându-se vinovat de faptul că a „acceptat comercializarea cărnii într-un spațiu neautorizat sanitar-veterinar”. Totodată, s-a dispus amenajarea corespunzătoare a halei și obținerea autorizării sanitar-veterinare. În piața agroalimentară din oraș, echipa mixtă de control a descoperit că se vindea, fără niciun fel de reținere, carne de vită și porc necontrolată sani-tar-veterinar. Mai mult, aceasta era oferită amatorilor pe tarabe improvizate, în aer li-ber și praf, dar și din căruțe sau portbagaje de mașini. Trei dintre vânzători, respectiv Ion Nistor, Ion Beghean și Doina Beghean, au fost, la rândul lor, sancționați cu câte 1000 de lei fiecare. Cu toate că inspectorii DSVSA i-au amendat pe cei trei și cu prilejul altor verificări, ei au continuat încalce legislația în vigoare. „Atragem atenția consumatorilor să cumpere carne doar din unități autorizate sanitar-veterinar, în cadrul cărora acesta este verificată, neprezentând risc la consum”, a declarat dr Petrea Dulgheru, șeful DSVSA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: