Unde dai și cine crapă

Cum Dumnezeu poate să înțeleagă un om de rând că un fost milițian sau securist iese la pensie cu un ajutor de pensionare de un miliard de lei vechi? Pentru ce dracu – du-că-se-n pustii – că nu au servit ei patria mai serios și mai cu folos, spre exemplu, decât un țăran. În timp ce săteanul a fost – și încă mai este – talpa țării, personajele de tristă amintire amintite nu au reprezentat decât organul de opresiune. Și – ca răsplată – în schimbul devoțiunii și al abnegației, li s-a mai dat, în plus, și o pensie de câtva zeci de milioane de lei vechi, că – nu-i așa? – de unde nu curge, picură.
 

Și ce dacă este vorba despre bani din taxe și impozite puse pe spinarea acelorași cocoșați de la sate și orașe? Toată lumea să fie sănătoasă, că belele vin gârlă! Așa cum curg și pensiile „cenzurate” de președintele Băsescu, plăți care ar fi putut să se ducă pe apa sâmbetei, la fel ca toată flota românească păstorită de fostul ministru al transporturilor. Similar, s-ar putea duce și cea aeriană de lux, bani cu care pot fi mulțumiți sute de mii de pensionari. Însă, atunci când se vorbește despre bani de-a moaca, nu există niciun fel de scrupule. Petru că fondurile vin de la buget, respectiv câte un pic din buzunarul fiecăruia dintre noi. Și de unde există posibilitatea, de acolo se mulge mai mult. Și cine din Româ-nia nu știe că, în afară de salariații firmelor multinaționale, cel mai bine o duc bugetarii? Statul a inventat tot felul de structuri și organisme ai căror angajați sunt plătiți cu salarii de-a dreptul babane, și aceasta în condițiile în care angajații res-pectivi nu fac prea mare lucru. Din contra, veghează la majorarea unor tarife. Cum ar fi cazul tuturor agențiilor de reglementare din domeniul serviciilor comunale, gazelor naturale, apei, energiei electrice, energiei termice etc…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: