Vatra Dornei

Zilele femeilor întreprinzător

La Sala de festivități din cadrul Primăriei municipiului Vatra Dornei, s-a desfășurat ieri sesiunea de informare „Zilele femeilor întreprinzător”, manifestare care reprezintă prima etapă a Programului național multianual pe perioada 2005-2008 pentru dezvoltarea culturii manageriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM, inițiat și derulat de Ministerul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale.
 

Obiectivul întâlnirii de la Vatra Dornei îl constituie asigurarea unei legături susținute între reprezentanții mediului de afaceri din teritoriu și cei ai autorităților locale și centrale, în ideea identificării și rezolvării rapide a problemelor cu care se confruntă întreprinzătorii și inițierea de măsuri care să permită adoptarea celor mai eficiente politici de susținere a sectorului. În deschiderea manifestării, a luat cuvântul primarul municipiului Vatra Dornei, domnul Constantin Huțanu, care a subliniat importanța organizării acestor seminarii de informare, întrucât, așa cum se spune, „informația în-seamnă bani”. Totodată, domnul Huțanu a spus că puține au fost cazurile când o problemă discutată cu o femeie manager nu s-a rezolvat, acestea dând dovadă de multă seriozitate. În continuare, au fost prezentate programele de finanțare naționale susținute din fonduri de la Guvernul României prin Ministerul pentru IMM, Comerț, Turism și Profesii Liberale, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Programul PLATO – dezvoltarea antrepreno-riatului în Regiunea Nord-Est. De asemenea, au fost prezentate Rețeaua Multi-plicatorilor de informație europeană, Raiffeisen Bank – partenerul în-treprinderilor mici și mijlocii. În partea a doua a întâlnirii, participanții au aflat despre afaceri de succes, programul femeii manager, Fundația Șanse Egale pentru Femei. Alocuțiunile au fost susținute de reprezentanți ai asociațiilor femeilor de afaceri, ai patronatelor, ai instituțiilor locale și regionale, dar și de femei care au reușit ca întreprinzători și care, prin experiența și prin rolul determinant pe care-l au în mediul de afaceri local sau regional, își pot prezenta drumul care le-a condus către succes. Unul dintre obiectivele Oficiului Teritorial pentru IMM, Comerț și Turism Iași este crearea unei conjuncturi favorabile înființării și dezvoltării firmelor private, printr-o informare obiectivă și permanentă cu privire la posibilitățile de finanțare, prin îmbunătățirea accesului la consultanță pe teme de interes, în vederea creșterii performanțelor antre-prenoriale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: