Taberele ar trebui să revină în subordinea MEC

Deputatul PSD de Suceava, dna Mirela Adomnicăi, s-a exprimat în favoarea revenirii taberelor școlare din România sub tutela Minsterului Educației și Cercetării, cum de altfel s-a întâmplat cu ceva ani în urmă.
 

Dna Adomincăi a lucrat în sistemul taberelor școlare, în perioada 2000-2004, conducând-o pe cea de la Suceava și susține că prin revenirea la vechiul sistem lucrurile ar putea intra într-o normalitate dorită de toată lumea. „Nu sunt nici pe departe o nostalgică, dar comparativ cu sistemul precedent, e clar că acela a fost mai bun. Taberele școlare nici nu au fost conservate măcar, iar de investiții noi nici nu poate fi vorba. S-ar putea astfel asigura protecția copiilor și controlul activității care se desfășoară aici”, a explicat deputatul social-democrat sucevean. Domnia sa este de părere că, prin trecerea sub directa coordonare a Ministe-rului Cercetării, se va putea echilibra mai bine oferta de locuri în tabere cu necesarul de investiții pentru vacanțe pe care elevii să le poată petrece în siguranță. Reacția dnei Adomicăi survine la puțin timp după ce zeci de copii s-au îmbolnăvit în tabăra de vară de la Năvodari din cauza condițiilor în care au servit masa, motiv care a dus la închiderea ei în cursul zilei de joi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: