În domeniul gestionarii deșeurilor

Sprijin financiar pentru inițiativele sectorului privat

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est anunță lansarea în cursul zilei de luni, la Piatra Neamț, a licitației deschise pentru schema de investiții de sprijinire a inițiativelor sectorului privat al întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul gestionării deșeurilor, ce urmează a fi implementată în cadrul Programului Phare 2005, Coeziune economică și socială.
 

Schema de finanțare își propune să ofere asistență financiară IMM-urilor care acționează direct în sectorul gestionării de-șeurilor sau celor care au un impact direct asupra acestuia. Scopul este acela de a sprijini eforturile de reducere a volumului deșeurilor și/sau de a le trata într-un mod corespunzător. Alte ținte urmărite se referă la creșterea atractivității zonelor pentru investiții interne, reabilitarea mediului înconjurător și îmbunătățirea calității vieții și sănătății populației; dezvoltarea și implementarea proiectelor la nivel local, în cadrul sectorului de gestionare a deșeurilor; întărirea cooperării dintre autoritățile publice locale și IMM-uri în domeniul protecției mediului, precum și îmbunătățirea metodelor de tratare a deșeurilor. Bugetul disponibil pentru Regiunea de Nord-Est este de 1,08 milioane euro, 0,81 milioane euro din fonduri Phare și 0,27 milioane euro de la bugetul de stat. Valoarea finanțării nerambursabile va fi cuprinsă între 50.000 euro și 200.000 de euro de proiect. Fiecare beneficiar al finanțării nerambursabile trebuie să contribuie cu un aport propriu în numerar de cel puțin 50 la sută din bugetul proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: