Înfrățirea

Prezent în ziarul nostru încă de când era consilier la Primăria Romei, ocupând cea mai înaltă funcție în care a fost ales vreodată un român în Italia, dl Ionuț Gabriel Rusu ne-a vizitat în această vară, ca să-i cunoască mai bine pe realizatorii publicației la care colaborează. A venit, de asemenea, în Bucovina dornic să-i viziteze celebrele mănăstiri, pe care, plecat din țară de la 18 ani, nu le văzuse niciodată. Și pentru că aflat aici a auzit și de pelerinajul la Sfântul Ioan cel Nou, și de Zilele Sucevei, și-a prelungit șederea pe meleagurile noastre și a fost atât de impresionat de frumusețea și bogăția creațiilor artistice etalate cu acest prilej, încât s-a gândit că ar fi demne de arătat și Romei, că ar merita să fie cunoscute și de italienii care continuă să-i vadă pe toți emigranții români după măsura celor care apar în cronica neagră a ziarelor.
 

Și a mers mai departe, inițiind demersurile pentru înfrățirea unuia din municipiile Romei cu Suceava, idee salutată cu deosebit entuziasm de dl primar Ion Lungu, pentru că, oricare localitate din lume fiind binevenită în acest sistem de mai bună cunoaștere și colaborare, Roma rămâne Roma. Adică, nepereche. De aceea nu are rost să mai spunem cât de mult ne-am dori ca admirabilul român care este Ionuț Gabriel Rusu să reușească, nu trebuie să mai scriem cât de mult sperăm ca aportul Sucevei în aceste demersuri să fie prompt și convingător, ci doar să ne ținem la curent cititorii cu amănuntele acestei lucrări de excepție care poate fi înfrățirea Sucevei cu unul din municipiile Romei. În spiritul acestei datorii profesionale, dar și ca suceveni visători ce rămânem, încheiem aceste rânduri cu vestea că propunerea dlui Ionuț Gabriel Rusu a fost ascultată până acum cu interes de doi președinți și un asesor de la trei din municipiile Romei. Având avantajul (și dificultatea) deschiderii, se poate spune că până în prezent, scorul este de 3 la 0 în favoare domniei sale. Și că vine rândul Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: