Daniel Cadariu își pierde mandatul de consilier județean

Fostul lider al consilierilor județeni liberali suceveni, expertul guvernamental Daniel Cadariu, care a fost exclus din partid în urmă cu două săptămâni pentru că s-a asociat cu PLD în campania pentru referendum, și-a pierdut, marți, și mandatul de consilier județean. La propunerea PNL Suceava, plenul CJ Suceava a constatat, marți, încetarea mandatului consilierului județean Daniel Cadariu. Pentru constatarea încetării mandatului au votat 29 de consilieri județeni, împotrivă fiind cinci voturi. Consilierii județeni s-au pronunțat prin vot secret, iar numărul de voturi în favoarea menținerii dlui Daniel Cadariu în funcție, coincide cu numărul consilierilor județeni PD.
 

Daniel Cadariu

Biroul Permanent Teritorial Suceava al PNL a decis, la 1 iunie, să-l excludă din partid pe Daniel Cadariu. Președintele organizației, dl Ion Lungu, a spus că acesta a avut abateri repetate și că a adus atingere imaginii partidului. Potrivit dlui Lungu, dl Cadariu s-a asociat cu cei de la PLD în zona Gura Humorului, în campania electorală pentru referendum. Dl Daniel Cadariu a declarat că intenționează să atace în contencios administrativ hotărârea CJ Suceava de încetare a mandatului său de consilier județean. El a spus că nu i s-a comunicat până în prezent nici măcar decizia PNL Suceava prin care a fost exclus din partid și că nu au fost epuizate căile de atac. Dl Cadariu a arătat că dorește să vadă motivele pentru care a fost exclus din partid și, dacă acestea sunt „puerile” și nu au susținere practică, va contesta excluderea. El a mai spus că, în condițiile în care nu i s-a comunicat hotărârea de excludere din partid, i se pare anormal să fie înștiințat întâi Consiliul Județean de ex-cludere și el nu. „Aștept ca hotărârea de Consiliu Județean să-mi fie adusă la cunoștință potrivit prevederilor legale, apoi decid. E posibil să o atac în contencios, măcar pentru chestiuni de bun-simț, că aș fi putut fi informat înainte”, a spus dl Cadariu. Fostul consilier județean nu a participat la ședința de CJ în care s-a constatat încetarea mandatului de ales.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: