Azi, la Colegiul Național „Petru Rareș“

12 elevi primesc diplome DSD și alți 84 participă la Testul Cambridge

Doisprezece elevi de la CN „Petru Rareș” vor primi astăzi, la ora 10, în cadru festiv, Diploma de limbă germană (DSD), în prezența reprezentantei Republicii Federale Germania, Ursula Breuel, ne-a informat directoarea unității, prof. Daniela Dungeanu. Acești elevi au dat proba orală în decembrie trecut, iar cea scrisă la începutul acestui an. Potrivit prof. Dungeanu, colegiul și-a câștigat din 2005 dreptul de a fi acorda certificatul DSD, fiind totodată „școală parteneră a Republicii Federale Germania” în cadrul acestui program, diploma pe care o vor primi azi elevii fiind recunoscută în toate universitățile din țările în care se învață germana.
 

Ursula Breuel lucrează din anul 2002 în România, fiind consultant de specialitate pentru limba germană, ca limbă străină, și coordonator al programului privind profesorii trimiși din Republica Federala Germania. În România se acordă anual peste 1000 de astfel de diplome, depășind cu mult cifra diplomelor acordate de țările vecine. Tot astăzi, la același colegiu, se desfășoară proba scrisă a Examenului Cambridge, (C1) la care participă 84 de elevi de la „Petru Rareș”, CN „Ștefan cel Mare” și CN „Nicu Gane” Fălticeni, 59 fiind numai de la colegiul gazdă. Elevii vor fi supravegheați la examen de profesorii de engleză din școală, dar și de un „superviser” de la Consiliul Britanic, ne-a informat prof. Nicoleta Andronache. Proba orală a avut loc în luna mai, cu participarea unor profesori acreditați din județele Iași și Botoșani și din Fălticeni. Potrivit prof. Andronache, spre deosebire de celelalte teste de limbă care trebuie repetate periodic, Testul Cambridge este valabil „pe viață”, certificatele obținute fiind recunoscute în foarte multe țări din Europa, în SUA și Australia, dar și de unele universități din țară.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI