Ministrul Justiției este optimist

Ministrul Justiției, Tudor Chiuariu, a apreciat, joi, la Suceava, că moțiunea de cenzură inițiată de PD – pe care a catalogat-o drept „o culegere de snoave” – nu va fi adoptată de Parlament și că Guvernul va obține mai multe voturi decât la învestitură. „Moțiunea de cenzură depusă de PD este o culegere de snoave și îmi pare rău că în ea nu este și snoava celebră a lui Traian Băsescu, că iarna nu-i ca vara. Într-adevăr, vara nu-i ca iarna”, a spus dl Chiuariu.
 

Întrebat cum comentează acuzele aduse lui în moțiune, dl Chiuariu a spus că „jumătate din ele sunt minciuni și jumătate sunt invenții”. El s-a arătat convins că moțiunea de cenzură „nu are nici o șansă” și va fi respinsă de Parlament. „Guvernul va obține un vot mai mare decât la votul de învestitură”, a spus ministrul Justiției. El a mai arătat că nu au existat negocieri cu PSD privind susți-nerea actualului guvern. „Avem un Guvern învestit prin votul Parlamentului și intenția noastră este să guvernăm”, a mai spus dl Chiuariu. Referindu-se la consultările inițiate de președintele Traian Băsescu cu partidele pentru un nou guvern, ministrul Justiției a apreciat că această procedură este neconstituțională atât timp cât există un premier în funcție. „Noi am spus că este neconstituțional ca un președinte să aibă consultări cu partidele politice atât timp cât există un premier în funcție”, a spus dl Chiuariu. El a precizat că PNL va participa la aceste consultări pentru că este un partid interesat de asigurarea stabilității țării și de buna guvernare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: