Primari îngrijorați

Zona metropolitană nu va lua nimic din prerogativele actualilor șefi de administrații locale. Cel puțin așa spune șeful municipalității sucevene, Ion Lungu, care a precizat, într-o conferință de presă, că a avut întrevederi cu primarii comunelor și orașelor învecinate, care s-au declarat îngrijorați că ar putea rămâne fără fotoliile pe care le ocupă. „Putem face un proiect comun prin care să declarăm zonă metropolitană prin asociații, fundații, astfel încât să avem o politică comună în ceea ce privește dezvoltarea economică, a turismului și urbanistică.
 

Aceasta mizând pe faptul că asocierilor comunităților mari sunt eligibile fondurilor europene. Sigur că nu se pune problema desființării locali-tăților respective, așa cum greșit s-a întâmplat la un moment dat”, a precizat ocupan-tul fotoliului din Areni, men-ționând că asocierea este în interesul tuturor membrilor. În perspectiva aplicării legislației privind zonele metropolitane, municipalitatea suceveană s-ar putea asocia cu consiliile locale vecine în perspectiva extinderii trans-portului în comun de călători. În calcul sunt luate localitățile Șcheia, Ipotești, Salcea, Adâncata și Pătrăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: