Deferit justiției pentru delapidare și fals

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a început urmărirea penală împotriva lui Costică P., de 45 de ani, din municipiul reședință de județ. Măsura judiciară, luată de procurori la propunerea SIF din cadrul IPJ, are la bază comiterea de către învinuit a infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub sem-nătură privată. În sarcina lui C. P. s-a reținut că, în calitate de administrator și contabil al unei firme, ar fi înregistrat în evidențele societății 8 facturi fiscale având la cunoștință că acestea sunt fictive.
 

Un număr de 4 facturi au fost întocmite în fals de către el, însușindu-și suma de 1.359,33 lei. Administratorul-contabil ris-că, în cazul în care va fi găsit vinovat, o pedeapsă privativă de libertate între 1 și 15 ani (cea mai mare măsură punitivă ce se poate lua în această speță, având în vedere că falsul în înscrisuri sub semnătură privată se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: