A mințit Tăriceanu?

Câteva mii de suflete din Câmpulung Moldovenesc se trezesc dimineața și se uită pe fereastră dacă e soare sau nu afară. Soarele a ajuns pentru ei singura consolare în ceea ce privește căldura din apartamentele branșate încă la sistemul centralizat de încălzire. Câmpulungenii sunt de ani buni un fel de locuitori la oraș, dar care se încălzesc iarna ca la sat, cu diferența că, la casele de la sat, fumul produs la sobă nu e inhalat de cei de la etajele superioare. Faptul că mandat după mandat tot li s-a promis căldură și apă caldă nu mai e o noutate, iar acum, dacă mai vine cineva să le spună că în ianuarie va fi cald în case de la calorifere, se face de râs. Ultimul personaj politic de soi care le-a promis câmpulungenilor că rezolvă problema cu gazul metan și, implicit, cea cu căldura a fost, vinerea trecută, premierul Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a fost la Suceava în cadrul unei vizite fulger, în care a discutat mai multe despre viitorul său politic decât despre ce probleme sunt în zonă. Cu toate acestea, premierul a fost informat despre situația de la Câmpulung Moldovenesc și despre faptul că ministrul economiei, Codruț Sereș, nu face nimic pentru a rezolva dilema operatorului de gaz pentru Bucovina.
 

A promis că va lua măsuri și chiar a arătat disponibilitate pentru rezolvarea rapidă a problemei. Exact ca în proverbul „deșteptul juruiește, iar prostul trage nădejde”, premi-erul Tăriceanu s-a lăsat aplaudat la plecare și dus a fost. Cu promisiune cu tot. …Cât despre câmpulungeni, ei de abia dacă mai au chef să zâmbească amar după tot ce văd și aud. La câte eforturi s-au făcut pentru aducerea gazului metan în oraș și pentru pornirea căldurii, dacă va fi să se rezolve problemele, atunci căldura nu mai este o promisiune îndeplinită. Va deveni mai degrabă ca un fel de milostivire a Celui de Sus. Mult mai sus decât Consiliul Județean sau Palatul Victoria! Tăriceanu are șansa să se țină de cuvânt și să pună orașul la picioarele liberalilor. O va și face? Eu unul sunt dispus să pariez că NU! Ține cineva?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: