Nouăsprezece străini lucrează legal în județul Suceava

Permise de muncă au obținut 7 turci, 2 chinezi, 2 vietnamezi, 2 italieni, 2 egipteni, 2 moldoveni și un suedez > Printre lucrătorii de peste granițe se numără și un irakian, refugiat politic din țara de origine
În județul Suceava, lucrează legal 19 străini, între care 18 cu permise de muncă. Potrivit inspectorului-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Mihai Airinei, 7 lucrători sunt turci, 4 dintre ei fiind angajați ai Akrom Akal Suceava și având funcțiile de administrator, director la secția de vopsitorie, director la secție filatură și de lăcătuș-montator. Un cetățean turc lucrează la CMT Termo Suceava ca reglor, iar alți 2 sunt salariați ai Canay Impex Vadu Moldovei, pe posturile de bucătar și, respectiv, șef de depozit. La China Town Trade Holding Suceava prestează, cu forme legale de angajare, 2 chinezi (reprezentant tehnic comercial și șef de depozit), precum și 2 vietnamezi (recepționeri contractări achiziții).
 

Un cetățean italian este salariat al Confezioni Ricky Siret, în funcția de recepționer, iar 2 egipteni sunt angajați ai Wood Prod & Trade Company Rădăuți, ca șef de birou și, respectiv, director. Un cetățean al Republicii Moldova desfășoară, cu contract de muncă, o activitate la Rom-UKR Trade Service Suceava, ca referent, iar un altul la Pen Pan Todrești, ca economist. Un italian este director tehnic la Romalfa Câmpulung Moldovenesc, iar un suedez asigură directoratul financiar la Sweed Wood România Siret. Printre lucrătorii cu forme legale se numără și un refugiat politic din Irak, angajat al SC Wood Prod & Trade Company Rădăuți. Dl Airinei precizează că, potrivit convențiilor internaționale, refugiații persecutați în țara de origine nu lucrează cu permise de muncă, dar au toate drepturile unui cetățean român.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: