Actualitatea culturală

CONDUCEREA SSB, reunită într-o ședință, miercuri, 29 martie 2006, a aprobat agenda activităților pe anul în curs, prezentată de Ion Beldeanu, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni și îmbogățită de propuneri ale lui Onu Cazan, Nicolae Cârlan, Emil Satco, Ion Cozmei, proiectul unui „turneu” al revistei „Bucovina literară” prin orașele județului, al unor manifestări menite să ducă la strângerea legăturilor cu lumea literară cernăuțeană, continuarea, la Librăria din Suceava a Uniunii Scriitorilor din România a întâlnirilor în care „Scriitorul citește”. De asemenea, au fost discutate cererile de primire în Societate ale unor autori din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, precum și probleme legate de pregătirea Adunării generale, cu raportul de activitate și alegerea noii conduceri, a membrilor Societății Scriitorilor Bucovineni.
 

> LA CONFERINȚA NAȚIONALĂ a Uniunii Scriitorilor din România, care va aproba noul Statut USR, dintre scriitorii suceveni, va participa Mircea A. Diaconu (de altfel, membru al Juriului Premiilor USR). > NORMAN MANEA PREMIAT. Scriitorul Norman Ma-nea (originar din Suceava) a fost distins de Radio România Cultural, pe 2006, în cadrul premiilor pe care postul le acordă anual, cu primul Premiu Lux Mundi, „pentru talentul artistic și consecvența morală cu care a înfățișat lumii imaginea complexă a societății românești și pentru felul în care a reușit să transfigureze drama biografică pe fundalul unei frământate istorii”. > ÎN REVISTE. La Radio România Cultural, la „Revista literară Radio”, realizată de Liviu Grăsoiu, duminică, 2 aprilie 2006, la amiază, poeme de Adela Popescu, în lectura autoarei > În numărul 10 (734) al revistei „Luceafărul”, Ion Roșioru scrie, sub titlul „Bilanț poetic”, despre recenta carte a lui Ion Beldeanu, „Indiferența textului”, Editura Augusta, Timișoara, 2005: „cu ultimul său volum de poezie, Ion Beldeanu își de-monstrează deplina maturitate și pune cu maximă responsa-bilitate în ecuații lirice întrebări metafizice capitale, potențate de intuiția apropierii clipei celei reci” > În același număr, Adrian G. Romila publică o cronică literară la romanul lui Lucian Dan Teodorovici (originar din Dornești), „Atunci i-am ars două palme” > Ion Beldeanu revine în numărul 11 al „Luceafărului”, de data aceasta nu în ipostaza de autor apreciat de poezie, ci în aceea de cititor (necruțător) de „Jenante nimicuri numite versuri”, semnate, în volumul „Pagini” de Elena Vlădăreanu. > În revista „România literară” (12/2006), sub titlul „Autoportret la persoana a II-a”, Simona Grazia-Dima scrie despre „Roman cu sertare”, Editura Vinea, București, 2005, noua carte a Corneliei Maria Savu (originară din Vatra Dornei), „poetă de un indiscutabil rafinament”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: