PSD Suceava 2020

Pentru elevi, studenți și pensionari

Transport gratuit

Consiliul Local a aprobat alocarea de gratuități elevilor, studenților și pensionarilor pe autobuzele și troleibuzele societății de transport public local TPL. Studenții vor beneficia de 150 de abonamente gratuite pe mijloacele de transport, în timp ce 350 vor fi repartizate elevilor de la unitățile de învățământ din municipiu. Tabelele cu studenții și elevii care vor beneficia de abonamente gratuite vor fi întocmite de organizațiile studenților, respectiv de conducerile unităților de învățământ, luând în considerare criteriile de performanță, distanța pe care o au de parcurs de la locuință la unitatea în care învață, precum și cuantumul veniturilor pe membru de familie.
 

Aleșii au stabilit ca un număr de 1000 de abonamente gratuite să fie orientate către pensionarii care realizează venituri mai mici de 2,5 milioane lei vechi pe lună. Consilierul local Cristina Iordăchel a cerut acordarea de gratuități pentru toți pensionarii, precum și elevilor și studenților ale căror familii au venituri sub salariul minim pe economie. Primarul Ion Lungu a făcut apel la rațiunea aleșilor, precizând că o asemenea măsură ar duce la falimentarea TPL. Pensionarii vor lua abonamente lunar, prin rotație, în Suceava existând peste 3000 de potențiali beneficiari cu pensii sub 2,5 milioane lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: