PSD Suceava 2020

Scutiri de penalități la energie termică

Aleșii locali suceveni au aprobat în ședința ordinară de luna aceasta criteriile pentru evaluarea cererilor depuse în vederea anulării penalităților aferente debitelor restante la plata energiei termice. Potrivit noului act normativ, beneficiare ale acestuia vor fi familiile care au achitat integral datoriile la asociațiile de proprietari. La ștergerea penalităților se va ține seama de salariul minim brut garantat în plată; spitalizarea îndelungată, dovedită prin bilet de externare sau de bolile cronice în tratament, atestate prin certificate medicale, eliberate de medicul specialist. În calcul vor fi luate gradele I sau II de invaliditate, dovedite prin decizia asupra capacității de muncă, și cazurile de protecție socială, stabilite în baza Legii venitului mediu garantat.
 

De asemenea, în considerare la raderea penalităților vor fi luate și actele care justifică realizarea lucrărilor de reparații la terasa imobilului, precum și a altor lucrări de interes comun, fără participarea celorlalți proprietari. Din documente trebuie să rezulte și faptul că venitul mediu pe membru de familie nu depășește 5 milioane lei vechi. Printre beneficiari se înscriu și alte categorii de persoane, precum pensionari și șomeri, al căror venit nu depășește salariul mediul brut pe țară. Cei care solicită anularea penalităților pentru neplata în termen a datoriilor la asociația de proprietari vor de-pune o declarație notarială pe propria răspundere, precum că veniturile realizate nu de-pășesc, pentru fiecare membru de familie, salariul minim brut garantat în plată. Cererile de anulare a penalităților vor fi analizate de o comisie de evaluare formată din 7 membri, al cărei președinte este primarul Ion Lungu. Noile măsuri se vor aplica, însă, după obținerea avizului Adunării Generale a Acționarilor, edilul-șef precizând că penalitățile reprezintă 30% din datoriile către Termica.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: