Maxi-taximetriștii forțează mâna municipalității

Ei cer majorarea cu 50 a numărului de mașini active, față de cel prevăzut în caietul de sarcini pentru licitația din a doua decadă a lunii aprilie > Reprezentanții firmelor în cauză susțin că prevederile caietului de sarcini sunt nerealiste, acestea aducând disponibilizarea a circa 150 de angajați Asociația Transportatorilor Publici Locali de persoane s-au adresat ieri Consiliului Local cerând majorarea cu 50 a numărului de mașini active, față de cel prevăzut în caietul de sarcini pentru licitația din 21 aprilie. Solicitarea a fost semnată de reprezentanții a 13 societăți membre ale asociației, aceștia motivându-i demersul prin aceea că cele 15 autobuze noi nu pot suplini activitatea maxi-taximetrelor scoase din trafic. Ei mai spun că prevederile caietului de sarcini cu privire la trasee și numărul de microbuze sunt nerealiste și că prin reducerea propusă vor fi disponibilizați circa 150 de angajați.
 

„Călătorii din municipiu vor avea de suferit, fiindcă se va ajunge la supraaglomerarea autobuzelor și timpi mari de așteptare în stații”, susțin semnatarii adresei. Edilul-șef Ion Lungu precizează că, din momentul în care a ocupat fotoliul din Areni, nu i-a încurajat pe maxi-taximetriști să facă investiții în mașini, pe care prestatorii se așteptau să le recupereze din serviciile prestate în transportul public local. „Sigur au și ei dreptatea lor, pentru că din această activitate trăiesc mai multe familii. Însă, ce am stabilit rămâne valabil”, a spus primarul. Prin noul caiet de sarcini se instituie reducerea cu circa o treime a numărului de microbuze de pe trasee, de la peste 100 la 40 (inclusiv rezerva de 10). Serviciul de transport complementar de călători va fi concesionat pe o durată de 5 ani, cu posibilitatea unor modificări anuale ale contractului. Tot cu acest prilej, numărul de trasee este redus de la 12 la 8, acestea nesuprapunându-se cu rutele autobuzelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: