PSD Suceava 2020

Doctorul Pușcașu și-a dat demisia din spital

El a ales să lucreze numai în cele două unități medicale pe care le conduce Dr. Ștefan Pușcașu și-a dat demisia, începând cu 1 aprilie, din postul de medic chirurg pe care-l ocupa la spitalul sucevean, pentru a se putea dedica în exclusivitate unităților private pe care le conduce. Domnia sa și-a motivat decizia cu ajutorul unui citat biblic: „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni; sau va iubi pe unul și va urî pe celălalt, sau va uri pe unul și va iubi pe celălalt”. „Am ajuns la concluzia că nu pot să fac performanță, nu pot să asigur o calitate a asistenței medicale fiind împărțit în două, în sectorul public și în cel privat.
 

Consider că sistemul privat poate beneficia de o mobilitate mai bună în ceea ce privește managementul serviciilor, modul în care lucrează personalul medical și auxiliar, monitorizarea calității actului medical. Trebuie să recunosc că a fost un pas dificil pentru mine, pentru că este o răscruce a vieții, dar am preferat o astfel de variantă, unicul scop al acestui demers fiind de a contribui la ridicarea nivelului serviciilor medicale în județul Suceava. Nu sunt într-o competiție, respectiv spitalul privat nu este într-o competiție cu spitalul public, ba, dimpotrivă, îmi doresc o colaborare, pentru ca împreună să ridicăm nivelul asistenței medicale în județ”. Dr. Pușcașu conduce Policlinica Bethesda și Spitalul particular de chirurgie de la Burdujeni. El a făcut chirurgie la Spitalul Județean Suceava de 15 ani, iar în activitatea medicală are o vechime de 23 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: