Cooperare agricolă româno-olandeză

Tineri fermieri se vor instrui în Țara Lalelelor

Miniștrii agriculturii din România și Olanda vor semna, vineri, un document de lucru privind colaborarea în domeniul veterinar și al siguranței alimentare, precum și în cel al dezvoltării rurale și sprijinului de piață al fermierilor, a anunțat, ieri, ministrul român al agriculturii, Gheorghe Flutur. Domnia sa a declarat că joi și vineri va efectua o vizită în Olanda, la invitația omologului său, Cornelis Pieter Veerman, urmând a discuta probleme privind cooperarea între cele două ministere.
 

În baza unor înțelegeri, specialiști români din Ministerul Agriculturii și din cadrul Agenției de Plăți vor fi trimiși în Olanda „pentru a se pune la curent” pe teme extrem de importante, cum ar fi mecanismele comerciale de intervenție pe piață, ajutorul de stat în agricultură, din domeniul achiziționării și procesării laptelui, al industriei de procesare a cărnii și legumelor. Dl Flutur a arătat că documentul de colaborare prevede și sprijin în instruirea fermierilor, care să fie pregătiți pentru integrarea în Uniunea Europeană. „Intenția este să trimitem tineri fermieri și dintre cei care au accesat programul «Fermierul» în Olanda, la programe de instruire pe termen scurt, pentru a ne facilita drumul spre integrare”, a spus ministrul agriculturii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: