Managerii SJA Suceava

Cu sabia deasupra capului

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, la Gura Humorului, că va solicita noii conduceri a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava să analizeze activitatea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA), a cărui conducere a fost demisă prin ordin al ministrului în ultimul trimestru al anului trecut, dar care se află în continuare în funcție. Dl Nicolăescu a explicat că decizia de destituire a directorului SJA Suceava, dr. Daniel Martiniuc, și a contabilului-șef a fost luată după ce aceștia „au pus în pericol” existența Serviciului de Ambulanță. „Noi așa am considerat că ar trebui, după faptul că au fost puse în dificultate fondurile Ambulanței și după cum știți a fost și pericolul de închidere a Serviciului.
 

Am trecut peste această etapă, dar trebuie o analiză foarte serioasă”, a spus dl Nicolăescu. Domnia sa a arătat că așteaptă ca noua conducere a DSP Suceava să analizeze activitatea managerială a SJA Suceava și să prezinte propuneri Ministerului. „A fost numit și director nou la DSP și cu el vom continua niște discuții și vom vedea dacă părerea noii conduceri a DSP este de partea Ministerului sau își argumentează poziția altfel. Rămâne să vedem în perioada următoare”, a spus ministrul Sănătății. El a adăugat că are încredere că noul director al DSP Suceava, va face o evaluare corectă. „Ne va propune o soluție sau alta”, a spus dl Nicolăescu. Cele 65 de autosanitare ale Serviciului Județean de Ambulanță Suceava au fost puse sub sechestru în noiembrie 2005 și urmau să fie scoase la licitație întrucât unitatea avea de acoperit un debit de aproximativ 3,7 miliarde de lei reprezentând drepturile salariale restante din anul 2003 ca urmare a diminuării sporurilor salariale ale tuturor angajaților. Reamintim că Judecătoria Suceava a decis, printr-o ordonanță președințială, ridicarea și suspendarea procesului-verbal de sechestru. În urma acestei situații, ministrul Sănătății a anunțat demiterea conducerii SJA Suceava, dar această măsură nu a fost pusă în practică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: