Bogdan Olteanu propune soluții…… și alternative

Ministrul pentru relația cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, la Gura Humorului, că președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase, ar fi trebuit să renunțe la demnitatea publică în cazul scandalului „Mătușa”, opinia publică nefiind interesată de funcțiile sale politice. Dl Olteanu a spus, într-o conferință de presă, că „este absolut anormal” ca atunci când asupra unei persoane care deține funcții de demnitate publică planează suspiciuni de natură penală, aceasta „să se retragă din funcțiile de partid și nu din funcțiile de demnitate publică”.
 

„Până la urmă, primul loc unde trebuie să ai o conduită corectă este cel al demnității publice pentru că acolo îi reprezinți pe cetățeni. Ce faci la tine în partid este problema ta. Mi se pare incorect să ocupi funcții de demnitate publică atunci când ai încălcat regulile morale”, a spus dl Olteanu. Domnia sa a apreciat că, în cazul dlui Adrian Năstase, PSD „va merge până la capăt”, apreciind că înlocuirea președintelui Camerei Deputaților va trebui să fie o decizie politică. „Mă-car acum, când Adrian Năstase a ajuns o piatră de moară la gâtul PSD, eu sper că cei de la PSD vor merge până la capăt”, a mai spus dl Olteanu. Bogdan Olteanu, a declarat, în același cadru, că vice-premierul George Copos va prezenta o informare Guvernului privind acuzațiile care i se aduc. Dl Olteanu a spus că, în ultima ședință de Guvern, dl George Copos a prezentat „ceea ce știa”, dar că „nu știa prea multe” despre cazul în care este cercetat. „Parchetul din România are bunul obicei să te cheme fără să-ți spună de ce te-a chemat”, a spus dl Olteanu, care a adăugat că se așteaptă rezultatul audierii la Parchet a lui Copos. „Așteptăm ca și la Guvern, în prima întrunire, să ne spună ce i s-a spus, ce i s-a arătat și ce-a spus el”, a adăugat ministrul pentru relația cu Parlamentul. „Așteptăm să ne spună care este situația lui juridică și în funcție de asta să ia și el o decizie”, a conchis dl Olteanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: