Comanda Poliției județene, în formulă completă

Comisarul-șef Mircea Smoleac și-a preluat, oficial, funcția Rădăuțean de origine, comisarul-șef Mircea Smoleac a trecut, încă de la o vârstă fragedă, prin furcile caudine ale… vieții. Crescut și educat în spiritul cinstei și al corectitudinii, a rămas în memorie cu chipul blând dar sever și corect al bunicii sale, care i-a devenit omul cel mai apropiat de suflet. Pentru dânsul, bunicii, cu puternică influență germană, i-au fost, de mic, tată și mamă. Drumul spre… mai târziu i-a purtat pașii prin întreaga țară, ajungând într-un combinat siderurgic, unde se poate spu-ne că s-a călit din plin, cunoscând oamenii și năravurile lor, legând prietenii, făcând sport, afirmându-se ca un tânăr muncitor, cu voință de a se afirma prin fapte demne. A jucat hochei, iar acest sport, practicat la Galați, l-a ajutat să facă prima deplasare peste hotare, când alții de vârsta lui nici nu știau bine ce-i acela pașaport.
 

După liceu, a urmat Școala de ofițeri activi a Ministerului de Interne, specialitatea economică, apoi Facultatea de drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A terminat și cursurile postuniversitare, ocupând, ulterior, diverse funcții în cadrul Poliției județului Suceava. Ofițer cu probleme de agricultură, șef de birou informații, specialist 1 la biroul silvic, șef de birou economic la Poliția municipiului Fălticeni, adjunct șef de secție la Poliția Burdujeni, locțiitor la comanda aceleiași secții și, pentru o perioadă mai scurtă, șeful Serviciului de investigare a fraudelor. A urmat, recent, după un concurs susținut la I.G.P. București, promovarea în funcția de locțiitor al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Acest post era liber după ce domnul co-misar Mișu Gafencu s-a pen-sionat. Tată a doi copii (pe care vi-sează să-i vadă specialiști în automatizări și calculatoare), domnul Mircea Smoleac este conștient că, în prezent, jude-țul Suceava, ce cuprinde o bu-nă parte a graniței spre nord-est a Comunității Europene, este privit cu alți ochi, iar sarcinile poliției sunt mult mai complexe. Ceea ce nu s-a făcut în ani, va trebui realizat în luni. Iar experiența sa și bu-na reputație de care se bucură vor avea un cuvânt de spus. MIRCEA SFICHI * Așadar, în momentul de față, schema conducerii Poliției județene este completă: Nicușor Todiruț – inspector-șef, cu doi locțiitori: Mircea Smoleac și Viorel Onea. În scurt timp vor urma concursuri pentru ocuparea unor posturi de șefi de servicii și șefi de birouri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: