Amenzi… sanitare

DSP a efectuat peste 700 controale numai în decembrie

O femeie de serviciu de la Grupul Școlar „Oltea Doamna” din Dolhasca a fost amendată, în luna decembrie, de inspectorii DSP Suceava, cu 20 milioane lei vechi, întrucât nu făcuse curățenie la grupurile Sanitare. Tot în luna decembrie, reprezentanții Inspecției sanitare de Stat din cadrul DSP a suspendat temporar activitatea la magazinul mixt al SC Vișina din Băișești, Cornu Luncii, întrucât patronii nu au vrut să colaboreze cu aceștia. De asemenea, „Vișina” a primit și o amendă usturătoare, deoarece administratorii unității nu au putut prezenta certificatele de instruire profesională a angajaților, aceștia nu fuseseră programați la controlul medical periodic și nu foloseau echipament adecvat de lucru. întrucât nici nu le fusese pus la dispoziție.
 

Alte amenzi au fost aplicate la magazinul mixt din Huși-Preutești, pentru lipsă de colaborare cu echipa de control, la chioșcul mixt din Oniceni, aparținând de SC Vasi Carmex, tot pentru neefectuarea controlului medical periodic de către angajați. Pentru că au angajat personal fără ca acesta să aibă efectuat control medical prealabil, au fost amendați și patronii Secției de prelucrare a laptelui SC Dorna Agir SA, din Podu Coșnei-Dorna Candrenilor. În perioada menționată, DSP a efectuat 748 de controale, din care 524 în sectorul alimentar, 91 în unități sanitare, 36 în domeniul servicii. Au fost aplicate 6 sancțiuni, valoarea amenzilor fiind de 58 milioane lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: