Modelul Beckham

…dar nu David, păcatele mele, ci Victoria, fostă Posh, adică fostă Spice Girls. Cu o dezarmantă sinceritate, condimentata blondă a mărturisit la tot soiul de tabloide cum că n-are timp de citit cărți because nu dispune de timpul trebuincios. Căci ea, nevastă celebră de și mai celebru (și bogat) fotbaliator anglo-madrilen, de-abia că-și poate drămui vremea între soping (cum ar zice-cum ar scrie fantasmaticii răpitori mioritici) și conspectarea metodică a lu’ “Vogue”, ”Collier’s” și alte asemenea publicațiuni ochioase și de tot luxoase la margini de piscine cu jacuzi. Eforturi care, după cum bine se știe, sunt istovitoare d. p. d. v. entelectual și psihic și cari nu pot fi compensate decât printr-un grabnic footing (iertați Domniile voastre, da’ asta-i, vorba!) pe Saville Road sau Bond Street, c-a auzit arzoaica de fată c-a băgatără marfă nouă Cartier la Woolworth.
 

Ei bine, în contextul mondializării și al europenizării noastre cea de toate zilele, dările, accizele și teveaurile, 36% dintre alumnii băștinași, subiecți ai varii sondagii de opiniune (marja de eroare plus-minus 3%) recunosc cu aceeași nonșalanță că nice că au pus mâna pe ‘fo carte (spre citire, se-nțelege). Poate doar pe cea de școală, măcar pentru că face o groază de parale. Și zău că au dreptate, drăguții de ei, căz’ doară-i mult mai semplu să butoneze (zappeze, cum se zice mai nou și mai cu fudulie) telecomanda sau, pentru cei cu părinți pricopsiți, să apese enter și să chat-uiască pe internet (în cel mai bun caz!). Iară Posh, care a ajuns bogată și celebră fără să-și bată căpșorul cel drăguț ce se și vedea onorând recepții încliftate și gomoase, credea că Războiul Rece s-a purtat între Churcill și Kennedy, pe de-o parte, și Japonia, pe de altă parte; mai înțeleaptă, o alta, ejusdem farinae a preferat să treacă sub tăcere participanții (actanții, na!) la cel de-al doilea război mondial. Trăgând linia: la așa societate, așa școală, cu confuziile ei mult mai grave decât cele dintre Vitoria Lipan și Victoria Beckham. Speranța (deh, s’ntem un popor de optimiști incurabili!) stă, credem, în procentul restant de repondenți cât de cât sinceri (64%), ceea ce ar însemna doi la unu. La pauză. Adică deocamdată, căci feri, Doamne, de mai rău! Pa, tu, c-a început școala! Un întristat urmaș al Victoriei Lipan, adică al Dv. VIOREL DÂRJA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: